Registrera Domän Logo Teamet

Nyhetsbrev 1 2016


Driftinformation vid svåra incidenter

Vi publicerar information vid driftstörningar på vårt hemsida, https://konto.registrera-doman.se/serverstatus.php. Det är alltid hit ni i första hand skall gå om ni vill kontrollera om det är några driftstörningar.

Vid större driftstörningar, typ severity 1 och 2 incidenter, då använder vi en helt fristående portal för att sprida information. Denna portal finns i ett datacenter som är helt oberoende av vår övriga infrastruktur. Det innebär att den fungerar oavsett vilken typ av driftstörning vi drabbas av. Skulle t.ex. vår hemsida drabbas, då kan ni alltid få information på denna sida. Sidan ifråga är

http://status.ewn.se

På denna sida får ni information om status och också information om hur ni kan kontakta oss när det behövs. Ni kan också skapa ett konto på denna så att ni meddelas per e-post om något allvarligt skulle inträffa.

DynDNS ingår alltid

När ni registrerar en domän genom Registrera Domän, då ingår alltid DNS och dynamisk DNS, DynDNS. Vi erbjuder också separat DynDNS tjänst, men registrerar ni en domän genom oss finns det ingen anledning till att också teckna en separat DynDNS tjänst.

Ni kan läsa mer om DynDNS i vår FAQ.

Vi kan nu också erbjuda en Windows DynDNS klient som fungerar med vår DynDNS. Installerar ni denna på er PC kommer er IP adress alltid att hållas uppdaterad, oavsett hur er internetleverantör ändrar den eller hur ni kopplar upp er på internet. 

Ni kan läsa mer om vår Windows klient här och ni kan beställa den här.

Viktig information om att skicka stora mängder e-post

Vi en begränsning för hur mycket e-post per timme som det går att skicka genom våra e-postservrar. Har ni webbhotell hos oss kan ni som standard skicka max 500 brev per timme. Brev utöver 500 skickas inte, och dessvärre blir ni inte heller notiferad om detta. För de allra flesta räcker det gott med 500 brev per timme, men om ni skickar ut till större e-postlistor, då kan det vara för lite. Om ni vet med er att ni behöver skicka fler än 500 brev per timme, kontakta då vår kundtjänst så justerar vi upp er gräns.

Denna gräns har vi för att skydda oss mot extrema massutskick. Om t.ex. er PC blir drabbad av ett virus/malware som har till syfte att skicka ut skräppost, då kan denna skicka ut tio tusentals brev per timme. Samma sak om er hemsida blir hackad, då kan också den användas för att distribuera skräppost. Faktum är att målet med virus/malware/hackning idag är primärt att kunna skicka ut skräppost och phishing-mail. Detta är ett oerhört stort problem idag, phising-mail är en mycket stor verksamhet som främst drivs av kriminella i öst. Vi fångar massor av sådant in det e-postflöde som går igenom våra servrar, något vi kommer att skriva en artikel om i ett framtida nyhetsbrev.

Om ni inte har webbhotell hos oss, men ni har registrerat en .se eller .nu domän hos oss, då ingår e-posttjänst. Denna e-posttjänst är begränsad till 200 brev/timme. Denna gräns kan emellertid inte justeras upp, ni behöver i så fall uppgradera er e-posttjänst till en högre variant.

Hur bygger jag min hemsida med Google Sites?

I samband med registrering av domännamn hos Registrera Domän erbjuder vi olika sätt för att snabbt och enkelt bygga en hemsida:

  1. WordPress
  2. Enkel Hemsida

Ett tredje sätt att helt gratis bygga en hemsida är att använda Google Sites. Detta är ett mycket bra sätt och faktum är att vi rekommenderar det över vår Enkla hemsida. Allra enklast att bygga en hemsida är att använda WordPress, som följer med när ni registrerar en domän. Om ni inte vill basera er hemsida på WordPress, då rekommenderar vi att ni använder Google Sites. Det är en webbyggare som hela tiden utvecklas, och dessutom kan ni knyta er domän mot er hemsida "på riktigt". Med WordPress och Enkel Hemsida kopplar ni er domän mot hemsidan genom att använde er av vidarebefodring av URL. Detta är ett förenklat sätt att knyta en domän mot en hemsida, som har baksidor. En baksida är att man aldrig får bra ranking i sökmotorer med vidarebefodring av URL.

När ni registrerar en domän genom oss ingår DNS. Med vår DNS tjänst kan ni koppla er domän 100% mot hemsidan på Google Sites. I vår FAQ beskriver vi utförligt hur ni gör.

Hur konfigurerar jag e-post på min iphone - ipad - android - outlook?

Att konfigurera sin smartphone för e-post är idag enkelt. Det finns teknologier som gör det nästan autmatiskt. Det enda ni behöver veta är e-postadressen och dess lösenord. Ni behöver inte ange servernamn, protokoll, portar och så vidare.

Det finns två teknologier för detta. Den ena bygger på Autodiscover och har blivit en de.facto. standard idag. Microsoft använder det i sina produkter och många andra likaså, t.ex. Android. Apple med sina iPhones och iPad'¨s gör det emllertid inte.

Autodiscover bygger på att man i sin DNS sätter ett record som beskriver på vilket sätt det går att få rätt konfiguration för en e-postadress. I regel innehåller autodiscover informationen i DNS information ock vilket server kan kan få information från och på vilket sätt. Den aktuella servern ger sedan resultatet i en XML fil. Nu blev det lite tekniskt, men allt detta sker i det fördolda. I våra tjänster ingår det att dessa records sätts upp och att det finns servrar som kan ge rätt information.

Den andra metoden är att man laddar ned en konfigurationsfil till telefonen. En fil som telefonen förstår och använder för att konfigurera e-postkontot. Det är det som är lösningen för iPhone och iPad.

Hjälp för att konfigurera sin telefon finns i cPanel. Där finns de konfigurationsfiler som behövs.

Det fina är emellertid att man behöver inte logga in till cPanel för att göra detta. Man loggar istället in till cPanel Webmail och det kan varje ägare till ett e-postkonto göra. Det betyder att den som ansvarar för cPanel kontot inte behöver kontaktas för att göra detta. Användaren kan själv göra det, bara hen känner till sin e-postadress och lösenordet till denna.

Ni kan läsa mer i detalj hur man gör i vår FAQ. Ni kan hänvisa era användare till denna.

Tittar ni närmare på detta ser ni också att det går att ändra lösenordet till sitt e-postkonto genom cPanel Webmail. Så även det kan en användare göra utan att behöva vara beroende av den som har tillgång till cPanelkontot.

Ny Webmail klient

Vår nya WebbMail-klient

Vi har lanserat en ny webmailklient för de e-postkonton som följer med när man registrerar en .se eller en .nu domän.

Den nya webmailklienten är modern och lättanvänd.

Den har inte lika många funktioner som våra tidigare webmailklienter, Horde, Roundqube, som följer med cPanel. Den nya webmailklienten är en renodlad klient för e-post. Det finns inga kalendrar eller todo's i denna. 

De främsta fördelarna med den nya klienten är:

  1. Det är kodad med moderna metoder. Den är responsive och fräsh.
  2. Man kan bifoga filer med "Drag och Släpp".
  3. Man kan flytta omkring mail mellan olika foldrar med  "Drag och Släpp".
  4. Det stödjer flera e-postkonton. Ni behöver bara skapa login för ett e-postkonto, era andra e-postkonton kan ni sedan addera till inne i webmailklienten. Ni behöver således bara en login för alla era e-postkonton.
  5. Ni kan också logga in till min.email med ert Facebook- eller Google-konto. Logga först in med er e-postadress som vanligt och under inställningar kan ni sedan koppla ert Facbook- eller Google-konto till min.email.
  6. Den stödjer kontakter. Ni kan enkelt importera kontakter genom csv, vcf och vCard. Det går också att synka med CardDAV.

Ni finner den nya klienten på https://min.email och ni loggar in med er e-postadress och dess lösenord. E-postadressen måste redan existera. Ni skapar dessa via cPanel, som tidigare.

Våra webbhotellkunder kan också få tillgång till denna nya klient. Kontakta vår Kundtjänst så ordnar vi det.

Vi tar nu Swish som betalning

Det går nu bra att betala med Swish.

Swish fungerar mellan Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund samt Swedbank och Sparbankerna.

Swish är en mobiltjänst för privatpersoner och företag.

Med Swish betalar ni med en telefonapp. Det finns appar till alla plattformar (IPhone, Android, Windows).

Läs mer om Swish här.

Inga betalningar via PugglePay

Då PugglePay står under en granskning av Finansinspektionen har vi valt att tillsvidare inte godta betalningar via PugglePay.

När utfallet av FI's revision står klart kommer vi att ta slutgiltigt beslut huruvida vi fortsätter med PugglePay eller inte.

Det går numera att betala med Faktura genom Payson, så sannolikt kommer vi inte att ta upp PugglePay igen. Betalning med Faktura genom Payson fungerar för privatpersoner, och i vissa fall också för företag.

Ännu lägre pris på .NU domäner

Vi sänker nu priset ytterligare på .NU domäner. Registrera 1 år för 19 kr och registrera 2-5 år för 29 kr/år.

DNS, DynDNS, riktig e-post med IMAP och hemsida med WordPress ingår som vanligt.

Passa på!

Nya toppdomäner


Ny Toppdomän .SEX

Den nya toppdomänen .SEX är nu lanserad. Den är fri för vem som helst att registrera och även om man inte är i den industrin kan det vara av intresse att registrera en .sex domän för att skydda sitt varumärke.


Nya toppdomäner. .LIVE och .STUDIO

Vi kan nu erbjuda ytterligare två nya toppdomäner.

.LIVE och .STUDIO är till för alla, inga restriktioner. Båda namnen passar också i svenska sammangang.


Nya toppdomäner - .VIN och .WINE

Vi lanserar nu de i Sverige mycket gångbara toppdomänerna .VIN och .WINE. Båda dessa toppdomäner har accepterats av vin-industrin.

Sherry.WINEChampagne.WINEChampagne.VINProsecco.WINE och Port.WINE är exempel på företag som valt att använda de nya toppdomänerna.

.VIN och .WINE är öppna för alla att registrera, inga restriktioner föreligger. Vissa premiumnamn betingar ett högre pris, kontakta vår Kundtjänst om ni har intresse av ett sådant.


 

 

Prenumerera på våra Nyhetsbrev!

Missa inte TÅGET!

stockholms.pizza stockholms.bar stockholms.poker. Missa inte dessa!

 

.CLUB en av de med populära toppdomänerna

Vi Har Webbhotell För Alla

E-Post Enkel E-post
E-Post Smart E-post
E-Post Exchange
WebbHotell Linux cPanel
WebbHotell Windows
IaaS Moln Capacity on Demand
VPS Sveriges bästa DC

fr. 180 kr/år
fr. 299 kr/år
fr. 180 kr/år
fr. 180 kr/år
fr. 180 kr/år
fr. 175 kr/mån 
fr. 276 kr/mån 
WordPress
Mambo
PhpNuke
osTicket
PerlDesk
phpBB2
OS Commerce
Gästbok
phpCoin
phpList
phpWiki
Och Mycket Mer
Vi har WebbHotell för alla
Alla priser inkluderar moms

 

Copyright ©2000-2015 Registrera Domän. All Rights Reserved.